Op zoek naar Filmposters?

Op de markt van vintage posters nemen de filmposters een prominente plek in. Veel mensen willen graag de poster van hun favoriete film aan de muur hebben hangen. Filmposters zijn sowieso vaak mooi vorm gegeven, en zijn dus een graag gewild object ter decoratie. Alleen is het met filmposters ook zo dat omdat er zoveel vraag is naar vintage filmposters dat er heel erg veel herdrukken zijn die ten onrechte als origineel filmposter worden verkocht. Het is überhaupt erg moeilijk om “originele” filmposters te vinden. De filmposters worden immers in hele grote oplagen gemaakt, en zijn derhalve nooit echt als “origineel filmposters” aan te merken. Maar er is natuurlijk wel een verschil of de filmposters stammen uit de tijd dat de desbetreffende film in de bioscoop draaide, of dat de filmposters recentelijk zijn gekopieerd. Veel webshops bieden aller handen filmposters aan voor een paar euro. Niks mis mee natuurlijk, maar wanneer je een filmposter zoekt uit de tijd dat de film ook echt draaide, dan moet je wat verder zoeken.

 

Wij Vinden Filmposters

Hoewel wij zelf geen filmposters in ons assortiment hebben, wil het niet zeggen dat wij geen vintage filmposters verkopen. Vertel ons welke poster van welke film je zoekt, en wij gaan voor je op zoek via onze wereldwijde contacten om net die filmposter voor je te traceren. Er zijn namelijk nogal wat verzamelaars van filmposters die soms meerdere exemplaren van een bepaalde film hebben, en best bereid zijn om er eentje te verkopen. Maar je moet deze mensen wel kennen natuurlijk. Anders loop je weer het risico om veel geld voor een vintage filmposter te betalen, terwijl het eigenlijk helemaal geen vintage filmposter is! Nogmaals, er is niks mis met een recente kopie van een filmposter, wel wanneer je er te veel voor betaalt. Dus ben je op zoek naar je favoriete vintage filmposter? Contact ons, en laat ons je helpen.

Zijn Vintage Filmposters Veel Geld Waard?

Zoals met alles in de kunst, is het met vintage filmposters net zo; het is wat de gek er voor geeft. Dus ja, er wordt veel geld betaald voor sommige vintage filmposters. De echte zeldzame filmposters zijn heel gewild, en daarom wordt er soms inderdaad veel geld voor betaald. Het kunnen beleggingsobjecten zijn, maar filmposters zijn zo enorm veel gedrukt, dat het moeilijk is om een zeldzame filmposter van een minder zeldzame te onderscheiden. Dus heb je toevallig nog wat oude filmposters op zolder liggen, reken je dan niet meteen rijk, maar vraag ons om te onderzoeken wat je filmposters echt waard zijn. Wij kunnen ze dan aanbieden aan diverse in filmposters gespecialiseerde verzamelaars en restaurateurs om te achterhalen of je inderdaad een zeldzaam film poster in bezit hebt! Wellicht heb je dan meteen een koper gevonden voor je vintage filmposter!

Leuk Weetje Over Filmposters

Nu we het over prijzen voor filmposters hebben, is het leuk te vermelden dat er soms inderdaad enorme prijzen voor vintage filmposters worden betaald. Hieronder de vijf filmposters waarvoor het meest is betaald:

  1. Dracula (1931) – € 267.000,00
  2. Bride of Frankenstein (1935) – € 287.605,00
  3. Metropolis (1927) – € 307.000,00
  4. The Mummy (1932) – € 370.000,00
  5. Metropolis (1927 Internationale versie) – € 1.000.000,00

Je ziet dat filmposters dus een enorme waarde kunnen vertegenwoordigen! Zulke werken hebben wij -nog- niet bij Afficheonado. Maar wie weet ligt er bij jou een juweeltje op zolder te wachten om de nieuwe nummer één te worden van duurste filmposters ooit! Dus mest die rommelzolder en garage uit, of ga op zoek bij opa of oma, en laat ns weten of je een filmposter hebt waarvan je denkt dat het een echte vintage is!