Bij Afficheonado verkopen en kopen we vintage posters. Deze vintage posters hebben de uitgesproken look en feel uit lang vervlogen tijden. De thema’s van de posters zijn divers, maar de posters zijn altijd echt en vaak heel oud. Vandaar de term “vintage poster”. Wij zijn gevestigd in Heerhugowaard, maar we versturen de vintage posters wereldwijd. Dankzij ons grote netwerk van mede enthousiastelingen van vintage posters over de hele wereld kunnen wij zeggen dat we bijna elk werk kunnen bemachtigen indien de klant daar specifiek om vraagt.

Alle soorten en maten vintage posters

Wij verkopen en kopen vintage posters in alle soorten en maten. Originele prints, 1e of 2e drukken, offset, lithographie, op linnen of Japans papier. Reisaffiches, sportaffiches, advertentieaffiches, maar ook oorlogsaffiches, oude propaganda-affiches of filmaffiches. Op onze website zie je wat we in huis hebben. En zoek je iets speciaals, dan kunnen wij voor je op zoek in de markt. Bedenk dat vintage -reclame- posters een bewezen kunstvorm zijn, en dat de prijzen variëren van enkele tientjes tot enkele tonnen! In die laatste categorie hebben wij bij Afficheonado niets op de plank liggen! Maar als je iets dergelijks zoekt, dan kunnen wij je helpen om je verzameling te verrijken met een meesterstuk van een vintage poster!

De aantrekkingskracht van vintage posters

Al jaren bezoeken wij galerieën en verzamelen we vintage posters. We werden al snel geraakt door werken van onder andere Bernard Villemot, René Gruau, Leonetto Cappiello, Josep Renau, Raymond Peynet en Alfons Mucha. De kleuren en persoonlijke touch die elke kunstenaar in zijn werk stopte, is tot op de dag van vandaag springlevend en altijd weer origineel. Dat is wat ons zo aantrekt in de antieke en vintage posters van weleer die vroeger overal in het straatbeeld te vinden waren. De vaak kleurrijke posters hadden als doel de aandacht te trekken, en soms meer dan honderd jaar na dato zijn ze met recht “vintage”, maar doen ze dat nog steeds!

Inlijsten vintage posters

We kunnen de vintage posters ook laten inlijsten door onze partner Frame4U uit Amsterdam, maar je kunt er zelf ook naar toe met je aangekochte werk. Klanten van Afficheonado krijgen bij Frame4U altijd 10% korting op alle lijsten voor hun vintage poster. Dan is het werk helemaal af, én goed beschermd tegen de tand des tijds! Bedenk dat de posters minimaal enkele decenia oud zijn. Wanneer het recenter werk is, en op posterpapier is gedrukt, dan is het relatief sterk en goed bestand tegen het verstrijken van de jaren, maar de echte vintage posters zijn vaak fragiel. Daarom is het belangrijk dat ze vakkundig worden ingelijst. Je investering is dan veilig, en je vintage poster er optimaal gepresenteerd uit.

Ontstaan Afficheonado

Afficheonado is in 2020 ontstaan toen wij, Jacqueline en Jordi Ramon, door de Covid-19 lockdown onze restaurants in Amsterdam moesten sluiten en onze nog te openen B&B en eventlocatie in Limburg moesten stopzetten. Al enkele jaren verzamelden wij vintage posters om onze zaken mee te decoreren. Doordat dat opeens tot een rigoreus einde kwam, besloten we om de vintage posters die we al hadden online aan te gaan bieden, en onze collectie uit te breiden om zo een groter aanbod te creëren. Hoewel we verliefd zijn op elke vintage poster, willen we dat iedereen er van kan genieten. Dat was waar de vintage posters ooit origineel voor bedoeld waren! In onze gallerie vind je ons aanbod, maar contact ons gerust indien je een specifieke vintage poster zoekt, en onze hulp daarbij wilt hebben.

Aanbod vintage posters

Het aanbod op onze site is divers, en voor een deel onze persoonlijke keuze. We hadden echter al snel door dat vraag groot is naar originele en markante vintage posters. De markt voor deze werken is groot maar opereert niet erg op de voorgrond, en het aantal aanbieders van kwalitatief goede vintage posters is wereldwijd relatief klein. Wij kennen een aantal spelers op deze markt persoonlijk wat het makkelijker maakt om specifieke vintage poster te vinden. Wij gaan graag op zoek voor je naar die ene vintage poster waar je al zo lang naar zoekt!